Проблемите на новото време

Като всеки млад човек и аз се интересувам от това, какво се случва в нашата държава и защо все нищо не ни е наред. Причината е съвсем ясна, едни хора си седят на креслата и си гласуват разни работи, а ние хората се чудим как да преживяваме, защото в България се случва именно това – преживяваме.

Всеки път слушаме едни и същи обещания и приказки, но промяна няма. Честно казано много ме яд на политиката, която се води относно раждаемостта в България, а тя е никаква. България е може би единствената държава, която по никакъв начин не стимулира младите майки и младите семейства. Неуважително и подигравателно е еднократна помощ за първо дете да е 200 лв, от които ти удържат и такса, защото едни лелички са ти приели заявлението за тази помощ. Невероятно беше и решението на Ивайло Калфин да премахне помощите за майките студентки, които са се осигурявали. Никъде по Света го няма това, да учиш, да работиш, да си плащаш данъците, да решиш да имаш дете в тази държава и Министъра да ти каже, ти няма да получиш нищо. Не стимулират работещите и учещи хора. Недоумявам и не мога да се примиря. Ами вижте Виктор Орбан!Благодарение на неговата политика браковете и раждаемостта в Унгария са нарастнали с над 45 %. Цените на тока и газта спадат с около 25 % още с идването му на власт. Ако имаш трето дете и се осигуряваш получаваш подарък от държавата 33 000 евро, а Калфин ни спря помощите от 3000 лв. Освен този подарък имаш възможност да се възползваш от кредит на същата стойност с ниска лихва от 2,5 % за срок от 25 години.  Всички млади семейства в Унгария се ползват с данъчни облекчения и  преференции. Децата в яслите и детските градини се хранят безплатно по 4 пъти на ден, държавата изцяло поема изхранването им. И всичко това се постига с правилна политика и разбиване на монополите.

Много хляб трябва да изядем още, за да се доближим дори минимално до Унгария, не че е невъзможно, просто нямат желание да го постигнат.

Google+ Comments